Yrityksen historiaa

Tutustu kehityskaareemme: miten rautateiden turvajärjestelmien valmistajasta tuli Suomen johtava kaasusammutusjärjestelmien valmistaja ja toimittaja.

Junista varoittava turvajärjestelmä.

1970-luvun alku

Yrityksen tuleva perustaja Matti Pentti työskenteli rautateillä. Hän oli huolissaan siitä, että topparoikissa työskenteleviä miehiä kuoli junan alle. Matti mietti, kuinka voisi parantaa topparoikkien turvallisuutta. Hän sai ajatuksen, että on kehitettävä järjestelmä, joka varoittaa ihmisiä lähestyvästä junasta.

1975 Matti perustaa Tampereella Mikro-Pulssi Oy:n yhdessä poikansa Sepon kanssa. Matti ja Seppo kehittävät junista varoittavan turvajärjestelmän, ja järjestelmä patentoidaan. Järjestelmää myydään menestyksekkäästi rautateille.

Näiltä ajoilta peräisin on Mikro-Pulssin vanha yrityslogo. Logoon on piirrosmerkein taiteiltu käsitteet ”mikro” ja ”pulssi”, eli mikron merkki (µ) ja sen päällä pulssia kuvaava aaltomuoto.

Mikro-Pulssin vanha logo mainoksessa.

198090 Aika ajaa varoitusjärjestelmästä ohi, kun topparoikat korvataan rataa kunnostavilla koneilla.

1990-luku Asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden taholta tulevat pyynnöt antavat suuntaa yrityksen tulevalle toiminnalle ja vähitellen johtavat sammutusjärjestelmien kehittämiseen. Tärkeitä vaiheita 90-luvulla olivat seuraavat:

 • Mikro-Pulssilta kysytään elektroniikan osaamista ja alihankintaa. Alihankintaa tehdään.
 • Puolustusvoimilta tulee projekti. Puolustusvoimat haluaa, että sillä käytössä olevaa, toisen valmistajan valmistamaa sammutusjärjestelmää kehitetään niin, että järjestelmästä saadaan virhetoiminnot pois. Projekti onnistuu niin hyvin, että Puolustusvoimat haluaa Mikro-Pulssin kehittävän uuden sammutusjärjestelmän. Järjestelmä kehitetään, ja ensimmäinen asiakas on Patria. Patrian kautta järjestelmää myydään Suomen Puolustusvoimille ja viedään Ruotsiin, Norjaan ja Hollantiin.
 • Tamrex pyytää kehittämään järjestelmän myös siviilipuolelle. Mikro-Pulssi on mukana Tamrexin messuosastolla prototyypin kanssa. Mikro-Pulssi kehittää veneisiin ja työkoneisiin FP-30 -sammutusjärjestelmäsarjan.
 • Kiinteistöpuolen sammutusjärjestelmät tulevat mukaan yrityksen tarjontaan. Järjestelmille saadaan hyväksynnät 90-luvun loppupuolella. Mikro-Pulssista tulee kaasusammutuslaitteistojen hyväksytty asennus- ja huoltoliike.

2005 Elektroniikan alihankinta lopetetaan. Voimat keskitetään nyt automaattisiin sammutusjärjestelmiin.

2007 Aletaan kehittää uutta, innovatiivista ExAct Titan -järjestelmää sotilasajoneuvojen suojaukseen.

Tänään

Tänä päivänä Mikro-Pulssi on johtava suomalainen automaattisten kaasusammutusjärjestelmien valmistaja ja toimittaja. Toimintamme sai aikanaan alkunsa havaitusta tarpeesta huolehtia topparoikkien turvallisuudesta. Ihmisten turvallisuudesta huolehtiminen on toimintamme kantavana ajatuksena edelleen. Vuosien kuluessa toimintamme on laajentunut kattamaan myös kiinteistöjen, työkoneiden, ajoneuvojen ja puolustusteollisuuden kohteiden paloturvallisuudesta huolehtimisen.

  Ota helposti yhteyttä lomakkeella:
  Täytä ainakin tähdellä merkityt kentät. Vastaamme viestiisi pikimmiten!

  Tietosuoja
  Lähettämällä lomakkeen annat suostumuksesi siihen, että Mikro-Pulssi Oy käsittelee henkilötietojasi. Mikro-Pulssi käyttää tietoja viestiisi vastaamiseen. Tietojasi ei tallenneta erilliseen rekisteriin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin.