Sammutusjärjestelmät liikkuviin kohteisiin

Automaattinen sammutusjärjestelmä suojaa tehokkaasti raskaat ajoneuvot ja liikkuvat työkoneet tulipaloja vastaan: metsäkoneet, maansiirtokoneet, trukit, säiliöautot, linja-autot, nosturit jne. Kohteille on yhteistä pitkäjaksoisesta käytöstä aiheutuva korkea kuumuus moottoritilassa.

Logset-kuormatraktori nostaa puunippua.

Missä palo syttyy

Palo saa useimmiten alkunsa moottoritilasta. Palo syttyy, kun esimerkiksi kuumalle turbolle vuotaa öljyä. Toinen yleinen syttymissyy on sähkövika, kuten laturin tai starttimoottorin vika.

Työskentelyolosuhteet saattavat lisätä palovahingon riskiä. Pölyisissä, puruisissa tai likaisissa olosuhteissa työskenneltäessä moottoritilaan kertyy herkästi palamaan syttyvää ainesta.

Voit valita sopivan sammutusjärjestelmän kahdesta eri vaihtoehdosta

ExAct Forest -järjestelmä on sähköllä toimiva, monipuolinen järjestelmä, joka on kehitetty liikkuvien työkoneiden suojaamiseen ja työskentelyyn palovaarallisissa ympäristöissä, kuten metsissä ja sahoilla.

ExAct Guard puolestaan on edullinen, myös ilman sähköä toimiva järjestelmä. Järjestelmille on yhteistä automaattinen palonilmaisu, hälytys ja sammutus. Eroja löytyy mm. palonilmaisun toteutustavasta ja lisätoiminnoista. Molemmat järjestelmämallit soveltuvat kohteen kuin kohteen suojaamiseen. Hintaan vaikuttaa komponenttien määrä, halutut toiminnot sekä järjestelmän laajuus. Kukin järjestelmä suunnitellaan kuhunkin kohteeseen yksilöllisesti.

Sammutevalikoimastamme löytyy oikea sammutusaine joka kohteeseen

Järjestelmässä käytettävä sammute valitaan kohteen mukaan. Vaihtoehtoja ovat mm. nestepohjaiset sammutetyypit, jauhe tai kaasu. Tavallisimmin sammutteena käytetään nestepohjaista sammutetta, jonka sammutusteho perustuu jäähdyttävään vaikutukseen. Suuttimet kohdistetaan erityisesti niihin paikkoihin, joista palo yleisimmin saa alkunsa, esim. turboon, laturiin ja starttiin.

Järjestelmämme ovat testattuja ja hyväksyttyjä

Järjestelmämme ovat vakuutusyhtiöiden hyväksymiä ja täyttävät Finanssialan moottoriajoneuvojen ja työkoneiden automaattisille sammutusjärjestelmille asettamat vaatimukset FK-127.

Palon jälkeen

Jos ajoneuvossa tai työkoneessa syttyy palo sammutusjärjestelmän asentamisen jälkeen, riittää että ilmoitat asiasta meille, niin laitamme järjestelmän uudelleen toimintakuntoon. Vakuutusyhtiö useimmiten korvaa kyseisen huoltotyön vieläpä ilman omavastuuta.

    Ota helposti yhteyttä lomakkeella:
    Täytä ainakin tähdellä merkityt kentät. Vastaamme viestiisi pikimmiten!

    Tietosuoja
    Lähettämällä lomakkeen annat suostumuksesi siihen, että Mikro-Pulssi Oy käsittelee henkilötietojasi. Mikro-Pulssi käyttää tietoja viestiisi vastaamiseen. Tietojasi ei tallenneta erilliseen rekisteriin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin.