Säiliöauton sammutusjärjestelmä

Suuri osa Suomen vaarallisten aineiden kuljetuksista eli VAK-kuljetuksista hoidetaan säiliöautoilla. Säiliöautoilla kuljetetaan mm. polttonesteitä, kemikaaleja ja kaasuja. Helposti syttyvien, palavien aineiden kuljettamiseen liittyy väistämättä suuri palovahingon vaara. Jos säiliöajoneuvossa syttyisi tulipalo, se todennäköisimmin saisi alkunsa moottoritilasta. Kun vetoauton moottoritilaan asennetaan Mikro-Pulssin ExAct Guard -sammutusjärjestelmä, mahdollinen palo moottoritilassa saadaan sammutettua heti alkuunsa.

Sammutusjärjestelmällä suojattu polttoainerekka.Mikro-Pulssin sammutusjärjestelmällä suojattu täysperävaunu.

Säiliöajoneuvon paloriskejä

Säiliöajoneuvon moottoritilassa voi lämpötila ajon aikana nousta hyvin korkealle. Jos öljyä tai polttoainetta tällöin tihkuu kuumille komponenteille, moottoritilassa saattaa syttyä tulipalo. Erityisen alttiita kohtia palonaluille ovat mm. starttimoottori, turbo, pakosarja ja laturi.

ExAct Guard -sammutusjärjestelmä suojaa säiliöauton moottoritilan

ExAct Guard -sammutusjärjestelmä suojaa tehokkaasti säiliöauton moottoritilan. Järjestelmä sammuttaa automaattisesti moottoritilasta alkunsa saavan palon. Näin pystytään estämään mahdollinen vetoauton vaurioituminen ja palon leviäminen kuljetettavaan lastiin. ExAct Guard -sammutusjärjestelmä turvaa palovaarallisten aineiden kuljetuksia ja arvokasta kuljetuskalustoa tulipaloja vastaan.

Sammutusjärjestelmän toiminta

ExAct Guard -sammutusjärjestelmässä moottoritilaan asennetaan paineistettu ilmaisinputki. Ilmaisinputki lähtee sammutepullolta ja kiertää moottoritilaa. Pullolta moottoritilaan menee myös sammutteen purkausputkisto. Putkiston suuttimet on kohdistettu erityisen syttymisherkkiin kohtiin, samalla suojaten koko moottoritilan. Kun lämpötila paineistetun ilmaisinputken ympärillä nousee tietylle tasolle, ilmaisinputki rikkoutuu. Tällöin järjestelmä sumuttaa sammutusnesteen automaattisesti suuttimista moottoritilaan sammuttaen palon. Tarvittaessa järjestelmän voi laukaista myös käsilaukaisimesta.

Sammutusjärjestelmä suunnitellaan yksilöllisesti

Haluttaessa säiliöauton kojelautaan tai sen viereen on mahdollista asentaa painekytkimellä toimiva valo- ja/tai äänihälytin. Jokainen ExAct Guard -sammutusjärjestelmä räätälöidään aina tapauskohtaisesti asennuskohteen mukaan.

Sammutusjärjestelmän komponentteja vetoauton moottoritilaan asennettuina.

Yllä olevassa kuvassa näkyy sammutusjärjestelmän komponentteja vetoauton ohjaamon alta katsottuna.

Sammutepullo ja käsilaukaisin vetoauton ohjaamon takaseinässä.

Sammutepullo ja käsilaukaisin voidaan asentaa esimerkiksi moottoritilan ulkopuolelle vetoauton ohjaamon takaseinään, kuten oheisessa tapauksessa on tehty.

 

    Ota helposti yhteyttä lomakkeella:
    Täytä ainakin tähdellä merkityt kentät. Vastaamme viestiisi pikimmiten!

    Tietosuoja
    Lähettämällä lomakkeen annat suostumuksesi siihen, että Mikro-Pulssi Oy käsittelee henkilötietojasi. Mikro-Pulssi käyttää tietoja viestiisi vastaamiseen. Tietojasi ei tallenneta erilliseen rekisteriin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin.