Säiliöauton sammutusjärjestelmä

Suurin osa Suomen vaarallisten aineiden kuljetuksista hoidetaan maanteitse säiliöautoilla. Säiliöautoilla kuljetetaan mm. nestemäisiä polttoaineita ja muita helposti syttyviä aineita. Kuljetettavasta lastityypistä johtuen kuljetuksiin liittyy suuri palovahingon vaara. Jos palo syttyisi, se todennäköisimmin saisi alkunsa säiliöauton moottoritilasta.

Luotettavaa sammuttamista

Säiliöauton moottoritilassa on ajon aikana korkea kuumuus. Erityisen alttiita palonaluille ovat mm. starttimoottori, turbo, pakosarja ja laturi. Jos öljyä tai polttoainetta tihkuu kuumille osille, voi ajon aikana syttyä tulipalo. ExAct Guard -järjestelmä suojaa säiliöauton moottoritilan ja sammuttaa siellä alkavat palot. Järjestelmällä voidaan luotettavasti turvata palonaran lastin ja kalliin kuljetuskaluston matkaa määränpäähän.

 

Järjestelmän toiminta

ExAct Guard -sammutusjärjestelmässä asennetaan moottoritilaan paineistettu ilmaisinputki, joka kiertää moottoritilassa. Ilmaisinputki lähtee sammutepullolta. Pullolta moottoritilaan menee myös sammutteen purkausputkisto, jonka suuttimet on kohdistettu erityisen syttymisherkkiin kohtiin, samalla suojaten koko moottoritilan. Kun lämpötila paineistetun ilmaisinputken ympärillä nousee tietylle tasolle, ilmaisinputki rikkoutuu. Tällöin järjestelmä sumuttaa sammutusnesteen automaattisesti suuttimista moottoritilaan sammuttaen palon. Tarvittaessa järjestelmän voi laukaista myös käsilaukaisimesta. Kojelautaan tai sen viereen on mahdollista asentaa painekytkimellä toimiva valo- ja/tai äänihälytin. Jokainen järjestelmä räätälöidään aina tapauskohtaisesti asennuskohteen mukaan.

  • Tietosuoja
    Lähettämällä lomakkeen annat suostumuksesi siihen, että Mikro-Pulssi Oy käsittelee henkilötietojasi. Mikro-Pulssi käyttää tietoja viestiisi vastaamiseen. Tietojasi ei tallenneta erilliseen rekisteriin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.