CO2-sammutusjärjestelmät teollisuuden koneisiin

Kun automaattisella sammutusjärjestelmällä suojataan yksittäinen palovaarallinen kone tai tuotantolinja, puhutaan kohdesuojauksesta. Sammutusjärjestelmä suunnitellaan tässä tapauksessa siten, että järjestelmän lauetessa sammute purkautuu tarkasti rajattuun kohteeseen, esimerkiksi suojatun koneen sisään. Kun välitöntä henkilöriskin vaaraa ei ole, sammutteena voidaan käyttää hiilidioksidia.

Teollisuuden koneeseen asennettu sammutusjärjestelmä.

CO2 sammutusjärjestelmä suojaa työkoneen ja estää paloa leviämästä

Tyypillisesti hiilidioksidisammutusjärjestelmällä suojattava kone toimii miehittämättömänä ja on yhtäjaksoisesti pitkiä aikoja käytössä. Koneeseen tai prosessiin liittyy jokin paloriski, esimerkiksi palavan nesteen käyttö tai mahdollinen koneen tukkiutumisen, ylikuumenemisen tai vikaantumisen aiheuttama vaara. Jos konetta ei suojattaisi, mahdollinen palo voisi syttyessään ja leviämään päästessään aiheuttaa suuret vahingot paitsi koneelle myös koko yrityksen tuotannolle ja toiminnalle.

Nopea ja tehokas toiminta, ei pitkiä tuotannon keskeytyksiä

Koneeseen asennettava automaattinen CO2 sammutusjärjestelmä havaitsee alkavan palon nopeasti, hälyttää vaarasta ja suorittaa sammutuksen. Hiilidioksidi sammuttaa palon tukahduttamalla. Hiilidioksidi ei aiheuta koneelle korroosiota eikä tiloihin raskasta jälkisiivousta. Yrityksen tuotanto voi sammutustapahtumasta huolimatta jatkua lähes keskeytyksettä, aiheuttamatta suurta taloudellista vahinkoa.

Tyypillisiä CO2-sammutusjärjestelmän käyttökohteita ovat hitsaus- ja lakkauskoneet, jauhe- ja ruiskumaalaamot, juotoskoneet, kuivausuunit, liimauskoneet, painokoneet, rasvakeittimet, siilot ja kanavat, sähkö-ja automaatiotilat, teollisuusuunit sekä työstökoneet.

Kysy rohkeasti lisää ja pyydä tarjous!
Pekka Pentti
040 779 5011
Sähköpostiosoite:
Sähköpostiosoite Pekka Pentti.

Lue lisää suojaamistamme CNC-sorveista ja kipinätyöstökoneesta:

    Ota helposti yhteyttä lomakkeella:
    Täytä ainakin tähdellä merkityt kentät. Vastaamme viestiisi pikimmiten!

    Tietosuoja
    Lähettämällä lomakkeen annat suostumuksesi siihen, että Mikro-Pulssi Oy käsittelee henkilötietojasi. Mikro-Pulssi käyttää tietoja viestiisi vastaamiseen. Tietojasi ei tallenneta erilliseen rekisteriin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin.