Metsäkoneen sammutusjärjestelmä

Metsäkoneet ovat herkkiä syttymään konetilaan kertyvän puupurun ja öljyn takia. Kun harvesteri tai kuormatraktori on pitkään käytössä yhtäjaksoisesti, sen moottoritila kuumenee voimakkaasti. Riskinä on, että kone syttyy palamaan ja että palo leviää palavasta koneesta ympäristöönsä.

Palovaarallisessa ympäristössä kuten metsässä, jossa työkoneen käyttöympäristössä on paljon helposti palamaan syttyvää ainesta, palo voisi leviämään päästessään aiheuttaa mittavat vahingot. Palovaarallisissa olosuhteissa työskenneltäessä on mahdollinen tulipalo saatava nopeasti sammumaan vahinkojen minimoimiseksi.

ExAct Forest-sammutusjärjestelmä ilmaisee palon, hälyttää, pysäyttää moottorin ja sammuttaa palon automaattisesti. Automatiikka voidaan myös kytkeä pois, jolloin järjestelmä ilmaisee palon ja kuljettaja tarvittaessa laukaisee sammutteen nappia painamalla.

Metsäkoneissa tulipalo syttyy usein kuljettajan ollessa pois paikalta, työpäivän päättymisen jälkeen. Vaikka kuljettaja ei olisikaan lähtiessään kytkenyt Forest-järjestelmää automaattitilaan, järjestelmä sammuttaa palon silti automaattisesti. Järjestelmä menee automaattitilaan, kun metsäkoneen päävirta katkaistaan.

Vakuutusyhtiöt vaativat metsäkoneisiin automaattisen sammutusjärjestelmän edellytyksenä työkonevakuutuksen myöntämiselle. ExAct Forest-järjestelmä täyttää Finanssialan vaatimukset FK-127.

Lue asiakkaamme Kone-Lahtisen kokemuksia sammutusjärjestelmistämme: Asiakastarina Pyöräkuormaajan suojaus.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

    Ota helposti yhteyttä lomakkeella:
    Täytä ainakin tähdellä merkityt kentät. Vastaamme viestiisi pikimmiten!

    Tietosuoja
    Lähettämällä lomakkeen annat suostumuksesi siihen, että Mikro-Pulssi Oy käsittelee henkilötietojasi. Mikro-Pulssi käyttää tietoja viestiisi vastaamiseen. Tietojasi ei tallenneta erilliseen rekisteriin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin.