Pyöräkuormaajan sammutusjärjestelmä

Pyöräkuormaajia käytetään tyypillisesti raskaisiin maansiirto- ja lastaustehtäviin muun muassa rakennustyömailla ja tehdasalueilla. Pyöräkuormaajia käytetään myös erityisen palovaarallisissa ympäristöissä, kuten paperi- ja sahateollisuudessa purun ja hakkeen käsittelyyn.

Sammutesäiliöt pyöräkuormaajassa.Kuva: Mauritz Ahlroth

Käytön aikana ja vielä työpäivän päätyttyäkin pyöräkuormaajan moottoritilassa vallitsee korkea kuumuus. Vaarana on palon syttyminen, eikä kuljettaja ole välttämättä enää paikalla sammuttamassa paloa. Tällöin on suuri riski koneen palamisesta kokonaan ja palon mahdollisesta leviämisestä myös työskentely-ympäristöön.

Tehokasta turvaa

Kun pyöräkuormaajaa käytetään pitkään yhtäjaksoisesti, moottoritilan komponentit kuumenevat voimakkaasti. Jos moottoritilassa tapahtuu sähkövika tai kuumalle pinnalle vuotaa esim. öljyä, tulipalon uhka on todellinen. Automaattinen ExAct Guard -sammutusjärjestelmä suojaa tehokkaasti pyöräkuormaajan moottoritilan tulipaloja vastaan. Mikäli tulipalo syttyy, järjestelmä sammuttaa palon välittömästi ja estää uudelleensyttymisen.

Järjestelmän toiminta

ExAct Guard -sammutusjärjestelmässä moottoritilaan asennetaan kiertämään paineistettu ilmaisinputki. Ilmaisinputki lähtee sammutepullolta. Pullolta moottoritilaan menee myös sammutteen purkausputkisto, jonka suuttimet on kohdistettu erityisen syttymisherkkiin kohtiin, samalla suojaten koko moottoritilan. Kun lämpötila paineistetun ilmaisinputken ympärillä nousee tietylle tasolle, ilmaisinputki rikkoutuu. Tällöin järjestelmä sumuttaa sammutusnesteen automaattisesti suuttimista moottoritilaan sammuttaen palon. Tarvittaessa järjestelmän voi laukaista myös käsilaukaisimesta. Kojelautaan tai sen viereen on mahdollista asentaa myös painekytkimellä toimiva valo- ja/tai äänihälytin. Jokainen järjestelmä räätälöidään aina tapauskohtaisesti asennuskohteen mukaan.

ExAct Guard -sammutusjärjestelmä moottoritilassa.

Lue aiheesta lisää, tutustu Kone-Lahtisen asiakastarinaan.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

    Ota helposti yhteyttä lomakkeella:
    Täytä ainakin tähdellä merkityt kentät. Vastaamme viestiisi pikimmiten!

    Tietosuoja
    Lähettämällä lomakkeen annat suostumuksesi siihen, että Mikro-Pulssi Oy käsittelee henkilötietojasi. Mikro-Pulssi käyttää tietoja viestiisi vastaamiseen. Tietojasi ei tallenneta erilliseen rekisteriin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin.