UUTTA TURVAA LAITEKAAPEILLE: Kaappisammutusjärjestelmät

Kaappisammutusjärjestelmä on uusi, kevyempi järjestelmävaihtoehto kiinteistön palontorjuntaan. Kaappisammutuksessa ei suojata kokonaista tilaa, vaan pelkästään tilassa oleva laitekaappi (sähkökaappi, lT-laitekaappi tms.), johon asennetaan automaattinen sammutusjärjestelmä.

FireDETEC-ilmaisuputken toimintaperiaate.

Kaappisammutusjärjestelmä ilmaisee ja sammuttaa palonalut varhaisessa vaiheessa. Tulipalon syttyessä sammute purkautuu kohdistetusti laitekaapin sisään eikä leviä koko tilaan.

Kaappisammutusjärjestelmän etuja

 • Nopea asennus laitekaapin sisään
 • Varhainen palonilmaisu ja välitön sammutus
 • Itsenäisesti toimiva: ei tarvitse ulkoista virtaa
 • Järjestelmä valmiina toimintaan 24/7

Kaappisammutusjärjestelmä ilmaisee ja sammuttaa palon varhaisessa vaiheessa

Rotarexin kehittämissä FireDETEC®- järjestelmissä suljetun laitekaapin sisään (esim. sähkökaappi tai ovellinen räkkikaappi) asennetaan joustava ilmaisuputki. Ilmaisuputki kiertää sähköjohtojen ja virtapiirien ympärillä, eli juuri siellä mistä palo voi saada alkunsa. Jos palo syttyy, kuumuus saa ilmaisuputken puhkeamaan, jolloin sammute purkautuu kaappiin sen ulkopuolelle asennetusta säiliöstä. Palo sammuu heti alkuunsa, minimoiden vauriot ja mahdollisen seisokkiajan.

Kaappisammutusjärjestelmät suurille ja pienille laitekaapeille

Järjestelmiä on saatavilla kahta eri tyyppiä:

Suorassa kaappisammutusjärjestelmässä ei ole erillistä purkausputkistoa. Kun ilmaisuputki palaa puhki, sammute purkautuu kaappiin ilmaisuputkeen palaneesta reiästä ja palo sammuu. Suorat kaappisammutusjärjestelmät soveltuvat pienten kaappien (maks. 2m2) suojaamiseen.

Suora kaappisammutusjärjestelmä pienessä laitekaapissa.

Epäsuorassa kaappisammutusjärjestelmässä sammutteen purkausputkisto asennetaan suojattavan kaapin ulkopuolelle. Kaapin yläosaan porataan aukko putkistolle, ja sammute purkautuu suuttimesta kaapin sisään. Epäsuorat kaappisammutusjärjestelmät soveltuvat suurempien laitekaappien suojaamiseen.

Epäsuora kaappisammutusjärjestelmä suuressa laitekaapissa.

Kaappisammutusjärjestelmässä käytettävä sammute voidaan valita kolmesta eri vaihtoehdosta: CO2, FM-200 tai Novec 1230 -neste. Katso lisätietoja oheisesta esitteestä.

Lataa järjestelmäesite (PDF)

Esite kaappisammutusjärjestelmät.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Mika Sirén
050 406 0038
Sähköpostiosoite Mika Siren.

  Ota helposti yhteyttä lomakkeella:
  Täytä ainakin tähdellä merkityt kentät. Vastaamme viestiisi pikimmiten!

  Tietosuoja
  Lähettämällä lomakkeen annat suostumuksesi siihen, että Mikro-Pulssi Oy käsittelee henkilötietojasi. Mikro-Pulssi käyttää tietoja viestiisi vastaamiseen. Tietojasi ei tallenneta erilliseen rekisteriin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin.